חלבון הוא אחד המרכיבים החשובים ביותר בתזונה שלנו, והוא חיוני לבניית שרירים, תיקון רקמות ותפקוד כללי של הגוף. חלבון מורכב מחומצות אמינו, שהן אבני הבניין של הגוף. ישנם שני מקורות עיקריים לחלבון: חלבון מהחי וחלבון מהצומח. חלבון מהחי מגיע ממקורות כמו בשר, דגים, ביצים ומוצרי חלב, בעוד שחלבון מהצומח מגיע ממקורות כמו קטניות, אגוזים, זרעים ודגנים. כל אחד מסוגי החלבון הללו מציע יתרונות וחסרונות ייחודיים, והבחירה ביניהם יכולה להיות מושפעת מהעדפות תזונתיות, מטרות בריאותיות ואורח חיים.
במאמר זה נבחן את ההבדלים בין חלבון מהחי לבין חלבון מהצומח, נפרט את היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם, ונציע המלצות למקורות חלבון מהחי ומהצומח.