אורז הוא דגן. הוא משמש כמזון עיקרי עבור יותר ממחצית אוכלוסיית העולם. אורז מורכב משלושה חלקים: סובין, אנדוספרם ונבט. אורז מלא או אורז חום מכיל את כל שלושת החלקים הללו, בעוד שאורז לבן מכיל רק את האנדוספרם, שהוא בעיקר עמילן.
חלבון אורז מופק מגרגרי אורז, בדרך כלל מאורז חום. הוא נחשב לחלבון צמחי איכותי, אך אינו חלבון מלא, כלומר, הוא חסר חלק מחומצות האמינו החיוניות שהגוף זקוק להן. חלבון אורז משמש כתוסף תזונה פופולרי בקרב טבעונים וצמחונים, וכן בקרב אנשים הסובלים מאלרגיות לחלבון מהחי.