סקופ חלבון – איך למדוד

סקופ על הסקופ, כמה גרם ואיך להשתמש בסקופ שמגיע עם אבקות החלבון.

הכל על סקופ אבקת חלבון

כמה זה סקופ חלבון ואיך למדוד לבד

רכשתם אבקת חלבון וקיבלתם איתה מצקת שקופה שאיתה ניתן למדוד את החלבון שלכם?

הפלסטיק השקוף הזה נקרא סקופ והוא אבן הבסיס של מדידת מנות חלבון.

לכל אבקת חלבון יתרונות, חסרונות וערכים משלה וקשה לקבל את התמונה המלאה לפי הקופסה (המגיע בגדלים שונים לפי יצרן). לכן הסקופ מכניס את אבקות החלבון השונות לקופסה העוזרת לנו לפשט את היתרונות והחסרונות של האבקה. הרבה יותר קל למדוד (ומומלץ) לבדוק אבקת חלבון לפי ערכים בסקופ כי אלו הערכים שבסופו של דבר יכנסו לגוף שלכם ולא מאה גרם.

בסקופ חלבון רגיל יש בין 25 ל-30 (לכיוון 30) גרם של אבקת חלבון. כמובן שזה משתנה לפי צפיפות וכמות אבל זהו טווח המשקל באופן כללי.

במידה ואיבדתם את הסקופ אל תתבאסו. מדובר בכף וחצי של אבקת חלבון 🙂

ההמלצה שלנו – אם יש לכם סקופ תעשו ניסוי בעצמכם ותעבירו מכף אבקת חלבון לסקופ כדי שתראו בעין בערך כמה זה יוצא.

סקופ חלבון - קלוריות וערכים תזונתיים

קלוריות וכמות חלבון משתנות בהתאם לאבקה שתבחרו. אבקת מסה ואבקת חלבון דיאטטית הן שמיים וארץ אם נסתכל עליהן רק על הערכים התזונתיים. אבל אם כן נצטרך לתת טווח כללי של אבקות חלבון היינו אומרים שקלוריות בסקופ חלבון בערך עומדות על כ-120 קלוריות וכל סקופ מכיל כ-25 גרם חלבון.

רק אל תשכחו לבחור סקופ מחלבון מלא כן?

סקופ קלבון אחרי אימון

סקופ חלבון לפני אימון או לאחר אימון

לקיחת חלבון לפני או אחרי אימון בעל השפעות שונות על הגוף.

  • סקופ חלבון לפני אימון יתרום לשיפור הביצועים במהלך האימון והפקת תוצאות טובות יותר.
  • סקופ חלבון לאחר אימון יעזור בהאצת בניית השרירים מהאימון.

מה יותר טוב?

תלוי במטרה שלכם אך שימו לב שאתם לא עוברים את כמות החלבון היומית שקבעתם לעצמכם.

אבקת חלבון מומלצת

רוצים להסתכל על חצי הסקופ המלא? שלפחות האבקה תהיה איכותית. ההמלצה שלנו היא אבקת החלבון Optimum Nutrition Whey Protein Powder – Double Rich Chocolate אך זה מאוד משתנה לפי המטרה שלכם. אתם מוזמנים להציץ בכתבה המלאה של אבקות חלבון מומלצות וללמוד יותר לעומק כיצד בוחרים אבקת חלבון

איך לערבב סקופ אבקת חלבון ללא שייקר

השייקר בכיור? שכחתם אותו במכון או שאתם רוצים לקחת סקופ אבקת חלבון אבל השייקר לא זמין לכם?

הנה 3 טריקים שיעזרו לכם לערבב את אבקת החלבון בלי הסקופ:

  1. תרמוס
    הקונספט של כוס אטומה הוא לא באמת כזה מהפכני כשחושבים על זה. אם יש לכם תרמוס (אטום לגמרי, מומלץ לבדוק עם קצת נוזל לפני) אתם יכולים להכניס את אבקת החלבון עם המים או החלב ולנער. נכון זה בדרך כלל לא כמות הנוזלים הרגילה אבל אפשר למוסס את כל הגושים ואז לדלל עם עוד מים/ חלב בכוס נוספת
  2. מערבל ידני
    ממש כמו לטרוף ביצים. תוסיפו את אבקת החלבון והנוזל לקערה עמוקה ותערבו עד שהגושים יתערבבו בנוזל.
  3. קרח
    אל תזלזלו בקרח. שימו בין 2 ל-3 קוביות בכוס עמוקה, אבקת חלבון, ¾ כוס מים/ חלב וערבבו עם מזלג.

אידיאלי? לא.

יצירתי ויעיל? בהחלט.

סקופ אבקת חלבון מומלץ

אנחנו ממש מקווים שנהנתם מהכתבה וקיבלתם טיפים מועילים ואת הידע שחיפשתם.

אם אתם בתחילת הדרך ועוד לומדים על עולמות החלבון אנו ממליצים לכם להיכנס לכתבה על מקורות חלבון מהצומח ומקורות חלבון.

אם אתם רוצים להתחיל תהליך לטווח הרחוק ומחפשים איש מקצוע שילווה אתכם ויסביר לכם את הפרטים החשובים לכל אורך הדרך - השאירו פרטים ותזונאי מקצועי יתחיל ללוות אתכם בתהליך:

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)