fbpx

מתכונים עם אבקת חלבון

קינוח וניפוח – מתכונים מתוקים וכיפיים לשבירת השגרה עם אבקת חלבון לחיזוק השריר מבלי להתפשר על טעם

מתכונים עם אבקת חלבון

ישנם המון רעיונות ודרכים יצירתיות ומיוחדות איך להכניס את מנת החלבון היומית לגוף. למעשה לאט לאט צומחת סצנת בישולים יצירתית עם אבקות חלבון ברחבי הרשת מלאה בתמונות שגורמות לנו להזיל ריר, הנה המתכונים המנצחים שאתם חייבים להכיר.

את רשימת המתכונים הבאה חקרנו, וניסינו בעצמנו, זרקנו לפח וניסינו שוב עד שמצאנו את הדברים הכי שווים שאפשר להכין. לא תמצאו ברשימה וופל בלגי חלבון כי לכמה מאיתנו יש באמת מכשיר להכנת וופל בלגי? את כל המתכונים שתמצאו כאן אפשר להכין עם כלי אפייה שיש לכולנו בבית ורכיבים שאפשר לקנות בסופר הקרוב לביתכם.

אנו שמחים להציג לכם עולם חדש של מתוקים המלאים באבקת חלבון. זה מוקדש לכל חובבי המתוק שרוצים לצרוך אבקת חלבון בדרך יותר יצירתית משייקים.
שנתחיל?

מתכונים עם אבקת חלבון 3 הדברים שחשוב לדעת

לאלו מכם שרוצים להתנסות בעצמכם ולא לקבל רק רשימת מתכונים הכנו את החלק הזה במיוחד בשבילכם.
בגדול מדובר במתכונים עם אבקת חלבון, אז מה ההתחכמות?

  1. ישנן סוגי אבקת חלבון מתאימות לאפייה במיוחד, אבקות חלבון שאינן מותאמות לאפייה עלולות לצאת מעט דלילות ולא להתגבש כמו במתכון המקורי.
  2. אבקת החלבון מוסיפה נפח מסוים ודורשת עוד מים/ חלב/ ביצה כדי שתתגבש אז לפני שמוסיפים אבקת חלבון למתכון מתוק שאתם מכירים כדאי להתנסות במתכונים המיועדים לאפייה עם אבקת חלבון כדי להבין את ההיגיון מאחורי כל מתכון ואז לנסות להוסיף בעצמכם.
  3. ערכים תזונתיים ודגש על חלבון. כל מי שמוסיף למתכונים שלו אבקת חלבון ככל הנראה נמצא בתזונה מסוימת והוא מנסה להישאר צמוד לתפריט או מטרה. מתכונים של אבקות חלבון יכללו בדרך כלל רכיבים בעלי ערך חלבוני גבוהה (כמו חלב שקדים או חמאת בוטנים) ולא יסתמכו על סוכר שמן וקמח.

הגרסה הטבעונית לאבקת חלבון

אבקת חלבון באפייה – לפני שצוללים למתכונים על אבקת חלבון

הרעיון מאחורי מתכונים לאפייה עם אבקת חלבון היא שאבקת החלבון מחליפה את הקמח. אך לא כל האבקות מתאימות לאפייה ומתכון שתמצאו אשר תנסו בעצמכם לא בהכרח יצא כמו שציפיתם כי האבקה שונה.

אבקת חלבון יכולה להחליף את הקמח במספר רב של מתכונים כמו:

פנקייקים
עוגיות
חטיפי חלבון
לחמים
מאפינים
עוגות
ועוד…

כמובן שאבקת חלבון כתחליף קמח עלולה לגרום למתכון לא להתגבש כראוי. במצב זה יש להוסיף חומרים יבשים שיספגו את הנוזלים ויגבשו את המתכון עם אבקת חלבון שלכם. רשימת הרכיבים היבשים שאפשר להוסיף למתכונים עם אבקת חלבון הם: קמח קוקוס, שיבולת שועל טחונה ושקדים טחונים.

אם המתכון יוצא יבש מידי אפשר להוסיף: יוגורט ( מומלץ חלבון), חמאת אגוזים, ביצה או שמן קוקוס.

אנו ממליצים לאפייה על אבקות חלבון המבוססת על חלבון ביצה, חלבון WHEY ולטבעוניים מתכונים עם אבקות חלבון טבעונית על בסיס סויה.

מתכון טעים עם אבקת חלבון

מתכונים עם אבקת חלבון:

עוגה עם אבקת חלבון
בראוניז עם אבקת חלבון
גלידה עם אבקת חלבון
עוגיות שוקולד צ'יפס עם אבקת חלבון
בונוס מתכון בזק

1. עוגה עם אבקת חלבון

עוגת שוקולד שגונבת את ההצגה בלי קמח על בסיס אבקת חלבון שתעשה ריח כיפי בכל הבית.

רכיבים:

חבילת שוקולד מריר
¼ כוס שמן
6 ביצים גדולות
½ כוס סוכר חום
2 סקופים אבקת חלבון שוקולד
כפית תמצית וניל
¼ כפית מלח

שלבים למתכון:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. חממו את השוקולד והשמן במיקרו בתוך קערה עמוקה בפולסים של 30 שניות. כל שלושים שניות עצרו וערבבו את השוקולד והשמן ואז החזירו ל30 שניות עד שתקבלו שוקולד נוזלי.
  3. הוסיפו לקערה את 6 הביצים, ½ כוס סוכר חום, כפית תמצית וניל, ¼ כפית מלח ו2 סקופים של אבקת חלבון עד לעירבוב מלא.
  4. הוסיפו את תערובות הביצים ואבקת החלבון לשוקולד וערבבו עד למרקם אחיד.
  5. שמנו תבנית באורך 20 סנטימטר בערך ושפכו את התערובת שערבבתם אל התבנית.
  6. בשלו את העוגה בתנור לאורך זמן של 60 – 70 דקות.
  7. בדקו שהעוגה מוכנה, הוציאו ותנו לה להתקרר עשר דקות לפני שאתם טורפים אותה!

2. בראוניז עם אבקת חלבון

בראוניז שובבים ללא קמח שגונבים את ההצגה ועמוסים בחלבון (אם לא תגלו לאף אחד שאין בהם קמח הם לא יבחינו!)

רכיבים:

6 בננות
כוס חמאת בוטנים ( או כל חמאת שקדים)
חצי כוס אבקת קקאו
2 סקופים של אבקת חלבון – מומלץ שוקולד!
*אופציונלי – כוס שבבי שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  1. חממו תנור ל-180 מעלות ושמנו תבנית ריבועית.
  2. ערבבו בבלנדר או במעבד מזון את כל הרכיבים יחד עד שמתקבל מרקם רך ואחיד.
  3. העבירו את התערובת לתבנית המשומנת ואפו למשך 18-20 דקות.

3. גלידה עם אבקת חלבון

עזבו אתכם מגלידות קפואות ולא בריאות, תכינו בעצמכם ותקבלו גלידה בריאה וסופר טעימה שאפשר לשדרג לפי טעמים אהובים. גלידה טבעונית, ללא גלוטן, בלי סוכר מלאה בחלבון מ-4 רכיבים בלבד!

רכיבים:

חלב קוקוס – ככל שהחלב יותר שומני, כך מרקם הגלידה יהיה יותר קרמי, השתדלו להשתמש בחלב קוקוס בתוך פחית.
כוס אבקת חלבון – בכל טעם שתרצו
כפית וחצי ממתיק לבחירתכם – אנחנו אוהבים סילאן אבל זה הולך מעולה גם עם מייפל וSWEETANGO.
*אופציונלי – כפית תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. שפכו את חלב הקוקוס לקערה ותנו לו להתקרר מעט במקרר.
  2. הכניסו ,תבנית עמוקה למקרר.
  3. הוסיפו את חלב הקוקוס הקר למעבד מזון וטחנו עד שהוא נהיה רך וקרמי. הוסיפו את אבקת החלבון והממתיק עד שמעורבב, נסו לשמור על המרקם הקרמי לאורך הדרך ולעשות מדי פעם הפסקות בטחינה.
  4. העבירו את הבלילה לתבנית. הכניסו למקרר לשעה וכל 20 דקות ערבבו בעדינות ( את החלק העליון כדי למנוע מהתערובת להתגבש.
  5. הוציאו לרבע שעה מהמקפיא לפני האכילה. הרטיבו מעט את הכפית לפני שתקלפו את הגלידה.
  6. הגישו בסטייל ותקצרו את המחמאות!

4. עוגיות שוקולד צ'יפס עם אבקת חלבון

אני שמח להגיד לכם שמעכשיו עוגיות שוקולד צ'יפס יכולות להיות בריאות, מלאות חלבון וטעימות ברמות!

רכיבים:

כוס חמאת בוטנים
כוס סוכר חום
ביצה גדולה
חלבון ביצה מביצה גדולה
¼ כפית מלח
כפית וחצי תמצית וניל
¼ כפית סודה לאפייה
½ כוס אבקת חלבון וניל
2 כפיות קמח קוקוס
⅓ כוס שוקולד צ'יפס

הוראות הכנה:

  1. הכניסו רשת באמצע התנור (כך שתוכלו להניח את תבנית האפייה במרכז התנור) וחממו את התנור ל180 מעלות.
  2. בקערה בינונית ערבבו חמאת הבוטנים, סוכר חום, מלח, ביצה, חלבון הביצה ותמצית הוניל.
  3. לאחר שהתערובת מעורבבת בצורה שווה הוספיו מעל סודה לאפייה.
  4. התחילו לערבב את הסודה עם התערובת עם לקקן.
  5. הוסיפו במהלך הערבוב את אבקת החלבון וקמח הקוקוס עד שהכל מעורבב. הוסיפו לבסוף את שבבי השוקולד צ'יפס.

התערובת עלולה להיראות מאוד יבשה במהלך הערבוב. זה בסדר, המשיכו לערבב אותה.
אתם אמורים לקבל תערובת מעט דביקה. אם החומרים לא התגבשו ונמצאים במצב כאוטי יכול להיות שאבקת החלבון/ חמאת הבוטנים שלכם גרמה לכך.

במידה והתערובת נוזלית מדי הוסיפו אבקת חלבון.
במידה והתערובת צמיגה מידי הוספו מעט חלב (רגיל או שקדים) וערבבו עם לקקן עד שהכל מתגבש תערובת אחידה.

בעזרת כף העבירו לתבנית עם נייר אפייה את העוגיות ( סך הכל אמור לצאת לכם בין 12 ל-14 עוגיות. בעדינות שטחו את העוגיות עם האצבע מבלי למעוך אותם.
אפו למשל 5-6 דקות – עד אשר הקצוות הופכות לצבע זהוב-חום. לאחר מכן הוציאו את התבנית מהתנור והשאירו את העוגיות בתבנית למשך 5 דקות בחוץ.

קרפ חלבון

מתכון קליל ופשוט מ-2 רכיבים שמצאנו באינטרנט והתאהבנו בו!
רכיבים:
חצי כוס חלבון ביצה
סקופ אבקת חלבון

הוראות הכנה:

  1. חממו מחבת על אש בינונית, בקערה ערבבו את חלבון הביצה ואבקת החלבון עד שהאבקה מתמוססת בחלבון ביצה.
  2. שפכו כחצי מהכמות אל המחבת וסובבו את המחבת בעדינות כך שהבלילה תתפרס באופן שווה על המחבת.
  3. בשלו עד שהתחתית מושחמת ואז הפכו את הפנקייק.

הקרדיט שמור לאתר ליטל בישופ

אם קראתם את כל זה והחלטתם שלהכין מנה מתוקה עם חלבון זה יותר מידי, 

בואו ללמוד איך לבחור חטיף חלבון עם ערכים תזונתיים טובים מבלי להכניס ג'אנק לגוף שלכם.

בקצרה אנחנו ממליצים על RXBR

נהנתם? הייתם רוצים עוד מתכונים שווים שיעזרו לכם לקבל בוסט מתוק ולשמור על שגרה בריאה?
השאירו פרטים ותזונאי מקצועי יתחיל ללוות אתכם בתהליך.

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)