מתכון פנקייק חלבון

5 מתכוני פנקייק חלבון – ללא גלוטן, פנקייקים טבעוניים, מתכונים עם אבקת חלבון, שיבולת שועל ועוד.

פנקייק חלבון

דיינר אמריקאי, מלצרית נכנסת עם ערימת פנקייקים וגוש חמאה לכיוונכם – אתם מחכים עם מזלג ביד אחת וסכין בשנייה לצלול אל הצלחת החמה שעוטפת אתכם בריחות בלילות הסוכר והמתיקות.

אם קיבלתם קרייבינג למאכל מתוק זה לא אומר שצריך להתפשר על חלבון במנה, פנקייק חלבון הוא הפתרון המושלם בדיוק למצב זה!

ריכזנו עבורכם את המתכונים הטובים ביותר שמצאנו שידמו פנקייקים שמנמנים ועסיסיים כמו בדיינר אמריקאי.

המתכונים שנבחרו לאחר סינון של מספר סוגי פנקייקים כך שישמרו על ערכי תזונה וכמות חלבון גבוהה עם טעם כיפי שלא תרגישו שהתפשרתם.

אנו ממליצים על אבקת חלבון של PEScience לפנקייקים.

אם אתם על השעון, ממליצים על תערובת מוכנה מעולה של אבקת חלבון לפנקייקים ולאפייה FlapJacked עם 20 גרם חלבון לפנקייק! רק מוסיפים מים/חלב, מערבבים דקה אחת והפנקייק חלבון מוכן ישר למחבת.

מתכון פנקייק חלבון שיבולת שועל

אם זכיתם להיות מהמזליסטים אשר קוואקר ואתם זה סיפור אהבה, דעו שיש הרבה אנשים שמקנאים בכם. שיבולת שועל מלאה בחלבונים טבעיים והיא מרכיב עיקרי מצויין ליצור ממנו פנקייק חלבון בגלל הערכים התזונתיים הגבוהים בו. אם שיבולת שועל זה פייבוריט בתפריט שלכם אתם הולכים להשתגע על המתכון שהכנו לכם של פנקייק חלבון שיבולת שועל:

מצרכים:
בננה בשלה
2 ביצים
שליש כוס שיבולת שועל
מעט קינמון

אפשר להוסיף – בין 1 ל-2 סקופ אבקת חלבון

הוראות הכנה

  1. מעכו את הבננה בקערה עמוקה עם מזלג.
  2. שברו 2 ביצים אל הקערה וערבבו עד שנוצרת בלילה אחידה.
  3. טחנו את שיבולת השועל.
  4. הוסיפו את שיבולת השועל הטחונה והקינמון לתערובת ( זה הזמן להוסיף את אבקת החלבון!).
  5. חממו מחבת עם מעט שמן, הוסיפו רבע כוס מהתערובת למחבת, בשלו כל צד בין דקה לדקה וחצי עד הזהבה.
  6. הגישו ותהנו מפנקייק חלבון איכותי וטעים! (ההמלצה שלנו, מעט רוטב מייפל או רוטב חמאת בוטנים).

מתכון פנקייק חלבון יוגורט

אם אתם מחפשים פנקייק חלבון עם מרקם ייחודי וכיפי – פנקייק חלבון עם יוגורט הוא מתכון שתרצו לנסות בעצמכם.
בצורה מפתיעה היוגורט משתלב נהדר בבלילה ומוסיף מרקם ייחודי של עוגת גבינה לפנקייק.

מצרכים:
קמח מלא
קמח לבן
4 כפות אבקת אפייה
רבע כפית מלח
כף סוכר
1 וחצי כוסות חלב שקדים ( או כל חלב אחר)
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס יוגורט יווני ( או גביע קנוי)
סקופ אבקת חלבון וניל

הוראות הכנה:

  1. בקערה גדולה ערבבו את הקמחים, אבקת האפייה, סודה לשתייה, מלח, אבקת החלבון וסוכר.
  2. בקערה קטנה ערבבו את החלב, הביצים, תמצית הוניל עד לקבלת מרקם אחיד. לאחר מכן הוסיפו את היוגורט והמשיכו לערבב.
  3. חממו מחבת עמוקה לחום בינוני והוסיפו שמן. לאחר שהשמן חם הוסיפו מעט מהבלילה, ובשלו בערך כ-3 דקות או עד שתתחילו לראות בועות על הפנקייק, לאחר מכן הפכו את הפנקייק ובשלו עוד כ-90 שניות.
  4. הגישו ותהנו! אנחנו ממליצים עם ריבה.

פנקייק חלבון ללא קמח

בין אם אתם נמנעים מגלוטן מסיבה בריאותית או מבחירה, יש מתכונים מצויינים לפנקייק חלבון ללא קמח,
למעשה המתכון לפנקייק שיבולת שועל שלנו הוא ללא קמח. בכל מקרה אירגנו מתכון מצויין שאתם הולכים לשאול את עצמכם למה בכלל צריך קמח בפנקייק.

מצרכים:
חצי בננה מעוכה
2 סקופים גדושות אבקת חלבון
חלבון ביצה
כפית מייפל סירופ או דבש

הוראות הכנה:

  1. מעכו את הבננה בקערה קטנה, הוסיפו את אבקת החלבון וחלבון הביצה. ערבבו את כל המצרכים יחד לקבלת נוזל אחיד, הוסיפו עד 2 כפיות מים במידת הצורך.
  2. חממו מחבת לחום נמוך – בינוני, שפכו את התערובת למחבת החם באיטיות ובצורה שווה ( נסו לא ליצור גוש בצד אחד ולהשאיר ריק בצד השני) כרבע כוס לפנקייק.
  3. בשלו את הפנקייק בין 3 -5 דקות עד הזהבה ואז הפכו לצד השני לעוד 3 דקות. בסוף הפנקייקים צריכים להיות זהובים – שחומים בשני הצדדים.
  4. זלפו סירופ טעים מעל (אנחנו ממליצים על אבקת חלבון עם מים) ותהנו!

תערובת הפנקייק יכולה לעבוד נהדר גם כבלילת וופל! אפשר להכניס אותה למכשיר ולהנות מוופלים טעימים.

מתכון פנקייק חלבון טבעוני

מצרכים:
כוס קמח
רבע כוס אבקת חלבון
כפית אבקת אפייה
חצי כפית מלח
2 כפיות מייפל סירופ (או כל ממתיק אחר לבחירתכם)
כוס מים ( אפשר להחליף בחלב שקדים לאקסטרה סמיכות ומתיקות)

הוראות הכנה:

  1. ערבבו את הקמח, אבקת החלבון, אבקת האפייה והמלח בקערה.
  2. הוספו מייפל סירופ או ממתיק לבחירתכם ואז באיטיות הוסיפו מים עד לקבלת בלילה סמיכה ומעט גושית שעדיין ניתנת למזיגה, ניתן להוסיף מעט מים ( או חלב שקדים) במידה והבלילה גושית.
  3. חממו מחבת על חום נמוך בינוני ותנו לשמן להתחמם, ברגע שהשמן חם הוספו רבע כוס בלילה לכל פנקייק חלבון.
  4. בשלו עד שבועות מתחילות להופיע על הפנקייק והקצוות שלו נראות יבשות ויציבות. לאחר מכן הפכו לעוד דקה – 2 דקות והגישו עם רוטב טעים מעל! אנחנו ממליצים על רוטב מייפל.

פנקייק חלבון טבעוני ללא גלוטן

בין אם מבחירה או מסיבה בריאותית החלטתם לפנק את עצמכם בפנקייק חלבון טבעוני ללא גלוטן, אין סיבה שתתפשרו על הטעם המרקם והאיכות של הפינוק שלכם! אחרי ששיחקנו וניסינו בעצמנו מתכונים שונים הגענו לשילוב האלוהי הזה של פנקייק מוסרי בכל הרמות. בתיאבון!

מצרכים:
כפית צ'יה או פשתן טחון
3 כפיות מים
כוס שיבולת שועל ללא גלוטן
חצי כוס אבקת חלבון
בננה גדולה
כוס חלב שקדים
כפית שמן קוקוס
חצי כפית אבקת אפייה
רבע כפית סודה לשתייה
כפית אבקת קינמון
מעט תמצית וניל

הוראות הכנה:

  1. ערבבו את הצ'יה או הפשתן יחד עם 3 כפיות מים עד לקבלת מרקם ביצתי (ביצת צ'יה) תנו לה לנוח במשך חמש דקות לפני שתוסיפו למתכון.
  2. הוסיפו לבלנדר את ביצת הצ'יה, שיבולת השועל, בננה, אבקת חלבון, חלב שקדים, שמן קוקוס, אבקת אפייה, סודה לשתייה, קינמון ואת תמצית הווניל. טחנו עד למרקם חלק. תנו לבלילה לנוח בין 10 ל-15 דקות. אם התערובת לא מגיעה למרקם רך נסו להוסיף עוד חלב שקדים.
  3. חממו מחבת נון סטיק לחום בינוני עם מעט שמן קוקוס, כשהמחבת חמה בשלו את הפנקייקים במשך 2 עד 3 דקות לכל צד עד שהפנקייק מוזהב ומבושל.
  4. הגישו ותהנו מהמנה! אנחנו ממליצים על מייפל סירופ או חמאת בוטנים.
ניתן להוסיף אבקת חלבון – אנו ממליצים על אבקת החלבון של Vega שהיא ללא מוצרי חלב וגלוטן.

*בונוס – פנקייק חלבון בלי אבקת חלבון!

כדי לקבל חלבון אנו לא חייבים לשלב אבקת חלבון במתכון. אלו רשימת התחליפים האפשריים לאבקת חלבון בפנקייק שלכם:

  • זרעי פשתן
  • שיבולת שועל
  • זרעי צ'יה
  • יוגורט יווני
  • יוגורט PRO המכיל 20 אחוז חלבון
  • חלמון ביצה
  • חמאת אגוזים – כמו חמאת בוטנים או חמאת שקדים
  • גבינת קוטג'

רטבים לפנקייק מלאים בחלבון

מחפשים רוטב טעים ומלא בחלבון לפנקייק שלכם? קבלו את הרשימה שלנו:

  • חמאת בוטנים
  • טחינה וסילאן
  • רוטב בננות יוגורט חלבון
  • אבקת חלבון ומים – אנו ממליצים על אבקת חלבון זו.

אהבתם? רוצים להתחיל תהליך שמירה על שגרה בריאה עם עוד מתכוני חלבון שווים שישיארו את השגרה שלכם מתוקה?
השאירו פרטים ותזונאי מקצועי יתחיל ללוות אתכם בתהליך:

חוברת מתכונים מלאה בארוחות עשירות בחלבון!

הכנו לכם חוברת מתכונים עם ארוחות בוקר, צהריים, ערב ואפילו נשנושים בין לבין מלאים בחלבון!

שלחו לנו את המייל שלכם ונשלח לכם את החוברות שלנו + עדכונים שאתם רוצים להכניס לשגרה שלכם.

ממש כמו הגוף, תיבת המייל שלכם היא מקדש ולא נשלח לכם ג'אנק פוד – רק את הדברים שבאמת מעניינים :)