במנה ממוצעת של שניצל תירס (כ-100 גרם), ישנם כ-8 גרם חלבון. כמות זו מהווה כ-16% מהצריכה היומית המומלצת של חלבון לאדם בוגר שאינו מתאמן. חשוב לציין ששניצל תירס, למרות שהוא טעים ומזין, מכיל כמות חלבון נמוכה משמעותית בהשוואה לשניצל מחזה עוף.
ההשוואה פשוטה: 8 גרם חלבון בשניצל תירס אל מול 23 גרם חלבון בשניצל מחזה עוף.
הסיבה לכך היא ששניצל תירס מבוסס בעיקר על גרעיני תירס, קמח חיטה ופירורי לחם, שהם מזונות עשירים בפחמימות אך דלים יחסית בחלבון.
למעשה, בהתאם להגדרות תזונתיות מקובלות, שניצל תירס מוגדר כמנת פחמימה ולא כמנת חלבון. משמעות הדבר היא שאם אתם מחפשים מנה עשירה בחלבון, שניצל מחזה עוף הוא הבחירה הנכונה יותר.
עם זאת, שניצל תירס יכול להוות אופציה טעימה ומזינה עבור צמחונים, טבעונים או אנשים המגבילים את צריכת החלבון שלהם. חשוב לצרוך אותו כחלק מתזונה מאוזנת, המשלבת מגוון מקורות חלבון אחרים.